Onderhoud schilderwerk

Goed onderhouden schilderwerk gaat langer mee. De levensduur van binnen- en buitenschilderwerk kan bij goed onderhoud wel met twee jaar verlengd worden! Wie wil dat nu niet? Goed voor het milieu en uw portemonnee!

Tips voor levensverlengend onderhoud

  1. Houd het schilderwerk schoon.
  2. Controleer op beschadigingen.
  3. Werk het schilderwerk tijdig bij.
  4. Ventileer!
  5. Sluit een onderhoudsabonnement af.

Om te beginnen kunt u zelf zorgen voor schoon schilderwerk. Vuil, stof en zand houden water vast en daar houdt schilderwerk niet van. Dus regelmatig even met een schone doek over het schilderwerk van ramen, deuren en kozijnen doet wonderen. 

Als u dan toch bezig bent met schoonmaken, controleer dan meteen even of er blaasjes en/of scheurtjes te zien zijn. Vooral de horizontale vlakken als vensterbanken zijn daar gevoelig voor. En zit de kitnaad nog aangesloten? Als daar ruimte in zit kan er vocht binnendringen dat het houtwerk aantast! Mos of algenaanslag is een goede indicatie dat er vocht aanwezig is. Ook hier geldt: goed schoonmaken!

Bij beschadigingen is het verstandig uw schilderwerk door een schilder te laten bijwerken. Een kleine, plaatselijke reparatie voorkomt erger!

De aanvoer van verse lucht en de afvoer van vochtige en vervuilde lucht zijn van levensbelang voor uw binnenschilderwerk. Door te dag en nacht te ventileren voorkomt u dat vochtige lucht in huis condenseert en de verf beschadigd. 

Schiet het onderhoud van het schilderswerk er in de drukte gemakkelijk bij in, denkt u er te laat aan of heeft u geen zin om daarmee bezig te zijn? Besteed het onderhoudswerk dan uit aan ons. Met een onderhoudsabonnement bij Bloembergschilders onderhouden wij uw schilderwerk voor u, zolang u wilt. U heeft er dan geen omkijken meer naar… wij wel!